Stefan Bengtzén och Aaron Palushaj.Foto: Bildbyrån

Aaron Palushaj valde idag att lämna Brynäs och skriva på för Örebro. Det upprörde sportchefen Stefan Bengtzén, som menar att förhandlingarna spårat ur.
– När det endast handlar om pengar är det inte rätt för Brynäs IF, säger han.

Brynäs har hela tiden haft som prioritet att förlänga Aaron Palushajs kontrakt. Succéspelaren var lagets överlägset främsta spelare förra säsongen och vann den interna poängligan på fenomenala 45 poäng.

Därför kom beskedet att Palushaj skrivit på för Örebro som en chock, för hela hockey-Sverige. Och beslutet upprörde Stefan Bengtzén, sportchefen i Brynäs, som i ett pressmeddelande på Brynäs hemsida är kritisk över hur situationen gått till.
– Vi har gjort allt vi kan, men förhandlingen har i vårt tycke spårat ur. Det blev orimligt höga pengar som figurerade. Därför valde vi att kliva av, när det endast handlar om pengar är det inte rätt för Brynäs IF, det känns inte rätt i hjärtat och ligger inte i linje med hur vi i föreningen arbetar. Jag är precis lika besviken som jag vet att många Brynäsare ute i landet är.

”INGEN KLUBBKÄNSLA”

Han säger dock att Brynäs står väl förberedda även utan Palushajs signatur.
– Vi har hela tiden varit förberedda på att det här scenariot skulle kunna ske. Vi har en bra dialog med andra starka alternativ. Vår ambition är att ha klart med en ny spets-forward inom kort.

I Gefle Dagblad utvecklar sportchefen sitt resonemang.
– När det sticker iväg och bara handlar om stålar, då smakar det illa hos mig.
– Men när pengarna började dra iväg, då kände vi att han vill inte ”bad enough” spela i Brynäs. Så var det inte innan. Det var när det började blossa upp med KHL och andra svenska klubbar. Då drevs det igång en cirkus. Då har man ingen klubbkänsla.