• Publicerat 7 juni, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Niklas Hjalmarsson.Foto: All Over Press

Oliver Ekman Larsson är inte den enda svensken som Arizona Coyotes vill förlänga kontraktet med i sommar. Nu uppger Pierre LeBrun på The Athletic att även Niklas Hjalmarsson finns på lagets ”to do-lista”.

Niklas Hjalmarsson trejdades från Chicago Blackhawks till Arizona Coyotes förra sommaren. Trots att hans första säsong i öknen blev lite av öken på grund av olika skador ska klubben vara intresserad av att förlänga hans kontrakt, skriver Pierre LeBrun på The Athletic.

Hjalmarsson, som fyllde 31 år i går, har ytterligare ett år kvar på den nuvarande dealen med Coyotes, värd i snitt 4,1 miljoner dollar per säsong, men redan 1 juli kan han skriva på en kontraktsförlängning som skulle hindra den trefaldige Stanley Cup-vinnaren från att bli unrestricted free agent efter nästa säsong.

HAR VÄRVAT TVÅ NYA SVENSKAR

LeBrun skriver att klubben försöker göra precis det och säkra veteranens tjänster bortom kommande säsong.

Man försöker sedan tidigare göra samma sak med landsmannen Oliver Ekman Larsson, som ska ha erbjudits ett åttaårskontrakt värt 66 miljoner dollar (8,25 miljoner dollar per säsong). Klubben har under den senaste månaden skrivit kontrakt med David Ullström, förlängt kontraktet med Mario Kempe och värvat Marcus Krüger från Carolina Hurricanes.

Niklas Hjalmarsson, som har samma agent som OEL och Ullström, spelade 48 matcher och noterades för ett mål och åtta assist i Arizonas tröja under förra säsongen.