Ryan Gunderson (till vänster) försvarar Aaron Palushajs beslut att skriva på för Örebro.Foto: Bildbyrån

Aaron Palushajs flytt från Brynäs till Örebro slog ned som en bomb under tisdagen. Nu kommenterar Brynäsbacken Ryan Gunderson Palushajs beslut att lämna Brynäs.
– Jag förstår honom. Man måste göra det som är bäst för en själv, säger Gunderson till Hockeypuls.

Det var nog inte många som såg den komma, Aaron Palushajs övergång till Örebro från Brynäs. Den 28-årige amerikanarens sociala medier har svämmat över av ilskna kommentarer, där flertalet användare hävdar att Palushaj bara är ute efter pengar.

Nu kliver Palushajs landsman, och tidigare lagkamrat i Brynäs, Ryan Gunderson in och försvarar 28-åringens beslut.
– Jag har faktiskt inte pratat med honom om det. Men jag förstår honom. Man måste göra det som är bäst för en själv, så är det. Det är klart det hade varit nice att ha kvar honom hos oss men nu blev det inte så, säger Gunderson till Hockeypuls.

”BLEV BRA SÅ HÄR”

Brynäs tränare Tommy Sjödin säger till sajten att han blev förvånad över Palushajs klubbval, men samtidigt står bakom Brynäs beslut att hoppa av förhandlingarna.
– Jag trodde det skulle bli Schweiz eller KHL, inte någon annan SHL-klubb. Men så är det i den här branschen. Som det här har växt fram och blivit så tycker jag att det blev bra så här, säger Sjödin till sajten.

Palushajs kontrakt med Örebro sträcker sig fram till 2020.