Matt Donovan återvänder till Nordamerika.Foto: Bildbyrån/Michael Erichson

För tre veckor sedan stod det klart att Matt Donovan skulle lämna Frölunda. Idag skrev den 28-årige backen på ett ettårskontrakt med AHL-klubben Milwaukee Admirals. Det meddelar klubben på sin hemsida.

Efter att Matt Donovans kontrakt med Frölunda gick ut efter säsongen har det spekulerats var den spelskicklige backen ska hamna härnäst. Nu står det klart att Donovan återvänder till Nordamerika efter två säsonger i Göteborgsklubben.

Under torsdagen presenterades Donovan nämligen av Milwaukee Admirals, farmarlag till Nashville Predators. Kontraktet med Admirals är ett rent AHL-kontrakt, vilket innebär att Predators inte har några rättigheter för Donovan.

MYCKET AHL-RUTIN

Förra säsongen producerade 28-åringen 27 poäng på 52 grundseriematcher i Frölunda-tröjan och noterades för 69 utvisningsminuter på dessa matcher.

Donovan har tidigare spelat 253 matcher i AHL. På dessa matcher har amerikanaren dragit på sig 271 utvisningsminuter och noterats för 150 poäng (40 mål + 110 assist).