Le Agne - ni gick ju plus.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Man skulle kunna tro att en klubb som HV71 skulle redovisa ett kraftigt negativt ekonomiskt resultat efter vårens uttåg redan i åttondelsfinal. Men det gjorde de inte. Istället gick de plus med sju miljoner kronor.

Efter SM-guldet 2017 tog årets säsong slut redan i åttondelsfinal mot Linköping. Trots det kan HV71 visa upp en vinst gällande hela koncernen på sju miljoner kronor, budgeten låg på fyra.

KOMMER INTE SLÅ SIG TILL RO

Det innebär att klubben nu har ett eget kapital på 47,5 miljoner kronor.
— Det är en stor besvikelse att vi inte fick de sportsliga framgångar vi önskade denna säsong men vi är mycket nöjda med att vi trots det kan överträffa den ekonomiska planen ordentligt och därmed skapa bra förutsättningar för kommande satsningar i verksamheten och i Kinnarps Arena. Vi kommer inte att slå oss till ro med detta. På årsmötet kommer vi att presentera en budget +3 MSEK för säsongen 18/19 som enbart bygger på grundspel och det är en riktig utmaning eftersom vi samtidigt planerar ytterligare utveckling av föreningen, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71 till klubbens hemsida.

Bland nyckelfaktorerna till att det blev ett positivt resultat är främst höjt publiksnitt och ersättning för spelare som lämnade efter förra säsongen.