Per-Ragnar Bergqvist.Foto: Ronnie Rönnkvist

Per-Ragnar Bergkvist lämnar Leksands styrelse efter två år som sportsligt ansvarig. Det civila jobbet ska prioriteras.
– Det är inget konstigt bakom mitt beslut, berättar Bergkvist för Hockeypuls

Efter två år i Leksands IF.s styrelse som sportsligt ansvarig tackar Per-Ragnar Bergqvist för sig. Den primära anledningen är att hans civila jobb tar mycket fokus och Bergqvist är helt på det klara med vad som krävs för att vara styrelsemedlem i en hockeyförening:
– Jag tycker att ska man ha ett sådant här uppdrag så ska man brinna för det och samtidigt ha energi, ork och engagemang, berättar han och säger att det finns ytterligare en anledning bakom beslutet. Hans son Axel Bergqvist är på vippen till en A-lagsplats.
– Jag vill inte arbeta med herrverksamheten när jag har mitt barn där. Det skulle inte kännas bra. När han nu får en chans att ta en plats i a-laget vill inte jag vara där, menar han.

”LÅTER STÖRRE ÄN VAD DET ÄR”

Posten som sprotsligt ansvarig kan låta tung men Bergqvist menar att det inte har varit så farligt.
– Det låter större än vad det är. Många människor har varit med och hjälpt till. Det är ingen enmansgrej så jag är inte orolig. Nu får en annan ta över den rollen och hur man väljer att göra nu får vi se, säger han samtidigt som han inte stänger några dörrar för framtiden.
– Jag hoppas det kommer en tid igen där jag eventuellt får en ny chans. Det hade varit roligt.

Bergqvist står som suppleant i valberedningens förslag men det verkar inte bli verklighet.
– Vi får se hur det blir med det, avslutar han.