Jan Sandström.Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN

Tidigt i våras avslutade Jan Sandström sin långa karriär. Nu rapporterar nsd.se att han kan bli kvar i Luleå Hockey – som juniortränare.

Efter 952 SHL-matcher för AIK och Luleå tog backen Jan Sandströms karriär slut i och med uttåget ur åttondelsfinalen i årets slutspel mot Brynäs. Nu avslöjar nsd.se att hans nya roll kan bli som juniortränare i klubbens J18-lag. Han har i alla fall tillfrågats.
— Efter alla hans SHL-matcher hade det varit korkat att inte ta till vara på hans kunskaper och erfarenheter, precis som vi gjorde med Emma Eliasson, säger Urban Wikberg, junioransvarig i Luleå Hockey till tidningen.

Om Sandström tackar ja så blir han assisterande tränare bakom Fredrik Öberg. Även han har en lång spelarkarriär på toppnivå bakom sig med spel för bland annat Malmö, Västerås och Skellefteå.