• Publicerat 9 juni, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Zdeno Chára.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Om Matt Cullen inte spelar vidare kommer Zdeno Chára att vara NHL:s äldsta spelare nästa säsong. Det kräver en hel del hårt arbete, vilket Chára visar prov på i inlägg på sitt Instagram-konto.

Det finns inte många 70-talister kvar i NHL längre, men Zdeno Chára, 41, visar inga tecken på att sakta ned. I slutet av mars skrev han ett nytt ettårskontrakt med Boston Bruins och nästa säsong kan han därmed vara ligans äldsta spela – beroende på om Matt Cullen spelar vidare eller ej.

För att hålla den höga nivå han fortfarande håller krävs det åtskilliga timmar i gymmet för den slovakiske kaptenen. Chára är välkänd för att vara en renlevnadsmänniska som tränar oerhört hårt. Bland annat har den 205 centimeter och 113 kilo tunge backen cyklat vissa av etapperna i Tour de France som en del av sin försäsongsträning.

När han nu är på väg in i sin 21:a säsong som NHL-spelare fortsätter det hårda arbetet. Chára sliter hårt för att hålla sig relevant i ligan och visar prov på det i ett inlägg på sitt instagram-konto. Under devisen ”Leg days are the best” visar veteranen prov på lite av den arbetsmoral som gjort honom så framgångsrik.

Legs days are the best.

A post shared by Zdeno Chara (@zeechara33) on