Max DomiFoto: All Over Press

Han har inte utvecklats som förväntat. Nu kan Arizonas forwardslöfte Max Domi hamna i Pittsburgh. Det uppger Sportsnets Elliotte Friedman.

Han sköt 18 mål och noterade 52 poäng som rookie. Max Domi såg ut att bli en viktig spelare för Arizona. Men efter två tyngre säsonger, där han gjort 18 mål totalt och legat kring 40 poäng per säsong, kan 23-åringen komma att lämna klubben.

Max Domi har utgående kontrakt och blir RFA till månadsskiftet. Kanske kan han när nästa säsong börjar återfinnas i Pittsburghs lagdräkt. Sportsnets Elliotte Friedman skriver att Penguins visat ett seriöst intresse för Domi. Han påpekar också att klubbens ägare Mario Lemieux har en lång historia med Max pappa Tie Domi.

”PITTSBURGH ÄR EN ELITKLUBB”

Max Domi uttalade sig väldigt varmt om Pittsburgh förra sommaren och lyfte då fram klubben som ett föredöme.
– Du går in i en match mot dem och är lite nervös bara på grund av självförtroendet de har och ”swaggern” de har på isen. Det är en elitklubb. Det kan vi också bli. Det är ingen tvekan. Vi har folket som krävs. Vi behöver bara hitta en väg att nå dit, sade han då en intervju med TSN 1050.

Max Domi valdes i förstarundan, som nummer tolv totalt, i 2013 års draft.