Roger Rönnberg kommer att föreläsa för framtida Frölunda-tränare.Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Frölunda har länge varit en plantskola när det gäller att producera spelare. Nu breddar klubben sin verksamhet och startar en ledarakademi.
– Syftet är att lyfta kompetensnivån i regionen, samt att få ut vår ledarfilosofi i regionen, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler till Frölundas hemsida.

Henrik och Joel Lundqvist, Erik Karlsson, John Klingberg och Rasmus Dahlin. Alla är de spelare drillats i Frölundas juniororganisation – och nu satsar på klubben på att få fram fler ledare.

Syftet med satsningen är att bredda verksamheten och på sikt säkra återväxten.
– Fantastiskt bra och en möjlighet för oss att sprida våra idéer till regionen. Det här blir en fördjupning av det regionsarbete vi redan gör, säger Frölundas regionansvarige Göran Pegenius till Frölundas hemsida.

VILL FYLLA BÅSET MED EGNA LEDARE

20 personer kommer att påbörja sin utbildning till hösten och kommer att få föreläsningar från bland andra Frölundas a-lagstränare Roger Rönnberg och Kristofer Näslund.
– Vi är övertygade om att vi över tid, med engagemang och tålamod, kan få hela regionens nivå att lyfta, vilket ger fler och bättre hockeyspelare. Visionen är att fylla Frölundas A-lagsbås med ledare från vår region, säger klubbens klubbdirektör Christian Lechtaler till hemsidan.

Utbildningen startar i september och den första årskullen kommer att vara klara med sin utbildning i april 2019.

Erbjudandet från SHL:s nya huvudsponsor: Få 200 kr i riskfritt spel när du spelar för 500 kr på hockey - varje vecka!