• Publicerat 11 juni, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Marcus Högström.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Djurgården drabbas av ett tungt tapp inför nästa säsong. Nu kommer beskedet att backstjärnan Marcus Högström skrivit NHL-kontrakt. Med Calgary Flames.

Djurgården har tappat flera tunga nyckelpjäser inför kommande säsong. Och nu är ytterligare en förlorad. Calgary Flames meddelar nämligen att de har tecknat ett ettårskontrakt med backen Marcus Högström, som var en av stockholmarnas viktigaste spelare förra säsongen.

29-åringen från Sveg stod för 23 poäng (3+20) på 50 matcher och hade ytterligare sju poäng (1+6) på elva slutspelsmatcher. Samtidigt snittade han mest speltid av samtliga spelare i grundserien (24.01) och fjärde mest i slutspelet (23.36).

Kontraktet med Calgary Flames är ett tvåvägskontrakt värt 700 000 dollar i NHL och betydligt mindre vid AHL-spel.

TUFF KONKURRENS

Högström kommer till en tuff konkurrenssituation i Calgary där man har en mer eller mindre gjuten topp fyra-uppsättning med Mark Giordano, Dougie Hamilton, T.J. Brodie och Travis Hamonic. Bakom dem finns bland andra Michael Stone, Brett Kulak och Rasmus Andersson som slåss om speltid medan Oliver Kylington också konkurrerar om en plats i NHL.

Utöver att sajna Högström har Flames också gjort klart med den tyske landslagsforwarden Yasin Ehliz, som närmast kommer från spel med Nürnberg i DEL.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.