Ilya Kovalchuk.Foto: All Over Press

Ilja Kovaltjuk kommer göra comeback i NHL nästa år. Tidigare har New York Rangers varit favorit att landa ryssen. Men de får konkurrens – av åtta andra lag. Det uppger TSN:s insider Darren Dreger.

New York Rangers har setts som den klara favoriten. I helgen besökte Kovaltjuk Los Angeles och San José. Men det är sex ytterligare klubbar som gör upp om ryssens signatur.

Det är TSN:s insider Darren Dreger som i  Monteal’s TSN 690 pratar om dragkampen kring  35-åringen.
– Detroit har definitivt gjort en push. St. Louis Blues har intresse. Anaheim, Dallas, New York Islanders. Det är gruppen av ”dark horses”, säger Dreger.

KAN ÅTERFÖRENAS MED COACHEN

Det finns dock fyra klubbar som är än troligare klubbadresser för Kovaltjuk.
– Det finns mer säkra utmanare, som San José och Los Angeles. Jag skulle sätta in Boston i den gruppen också, och kanske New York Rangers också. Så det är totalt nio lag.

I San José skulle Kovaltjuk återförenas med sin coach från tiden i New Jersey, Pete DeBoer. Om han skulle hamna i New York Islanders väntar en återförening med en annan bekant herre från Devilstiden: general manager Lou Lamoriello.

KAN SKRIVA PÅ I JULI

Kovaltjuk har spelat de senaste fem åren i SKA St. Petersburg men är en tidigare superstjärna i NHL. ”Kovy” har gjort 417 mål och totalt 816 poäng på 816 matcher för Atlanta och New Jersey. 2004 vann han dessutom NHL:s skytteliga efter att ha skjutit 41 mål under den säsongen.

Han kan inte skriva på för sin kommande klubb förrän den första juli. Det är först då han formellt blir free agent.