Ottawa Senators.Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Nu kommer nya detaljer kring den påstådda skandalen med Ottawas assisterande general manager Randy Lee. 56-åringen ska bland annat ha fällt kommentarer om en 19-årings könsorgan och får nu ett besöksförbud tills vidare, skriver The Athletic.

Ottawas assisterande general manager Randy Lee är som bekant i blåsväder. Det var i förra veckan som Lee anklagades av en 19-årig hotellanställd för sexuella trakasserier. Det hela ska ha inträffat under en bussfärd där 56-årige Lee ska ha bett om att få sitta i fram, och därefter börjat massera 19-åringens axlar vid upprepade tillfällen trots att pojken sade ifrån. Senare ska han också ha gjort obscena kommentarer mot personens könsorgan. Skandalen inträffade under det årlig draftlägret där de högst rankade talangerna inför draften får visa upp sig för klubbarna.

Nu skriver The Athletic att Randy Lee fram till den första oktober inte får befinna sig inom 100 fot från 19-åringen och att han måste hålla sig på minst ett kvarters avstånd. Han får inte heller vara på 19-åringens jobb, skola eller vara nära hans hem.

Ottawapampen ska upp i förhör den sjätte juli där han får ge sin syn på saken innan rättegången drar igång.

Randy Lee har ännu inte fått någon bestraffning eller avstängning från Ottawa utan är fortfarande kvar i tjänst.