• Publicerat 12 juni, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Oliver Ekman-Larsson.Foto: Bildbyrån

Ska Oliver Ekman-Larsson stanna i Arizona Coyotes? Mycket tyder på det enligt uppgifter till Arizonasports.com som skriver att backen kommer allt närmare en kontraktsförlängning.

Den svenske backens framtid har varit på tapeten under en längre tid. Under säsongen som gått ryktades han både till Toronto Maple Leafs och New York Rangers, men när trading deadline kom var han fortfarande en Coyote. Under VM i Köpenhamn trappades sedan snacket om att Coyotes GM John Chayka och Oliver Ekman-Larsson diskuterade en lång kontraktsförlängning.

Den ser nu ut att bli åtta år enligt Arizonasports vars källor också säger att Coyotes är tillräckligt säkra på en överenskommelse att de sagt till andra klubbar att backen inte är tillgänglig för en trejd.

UPPGIFTER: Det här blir Ekman-Larssons nya superkontrakt

”VILL HA INDIKATION”

Den första juli får Ekman-Larsson skriva nytt kontrakt, men Chayka hoppas få ett hum angående backens framtid innan draften som äger rum i Dallas den 22-23 juni.

– Vi vill att Oliver ska vara en stor del av vår framtid. Han är en klippa i hela vår byggnadsprocess. Att få en indikation var han står innan draften, tror jag, är viktigt för att vi ska kunna gå framåt och bygga det här laget, säger Chayka till Arizonasports.

Tidigare uppgifter till sajten sa att OEL:s kontrakt kan vara värt så mycket som 8,25 miljoner dollar per år.

Hur den här förhandlingen slutar återstår att se, men besked verkar alltså inte vara allt för långt borta.