Foto: Skärmdump hämtad från NHL.com/capitals/video

Nicklas Bäckström missade flera matcher under slutspelet med en handskada. Nu är det avslöjat exakt vad frånvaron berodde på.

Nicklas Bäckström var en av de stora hjältarna när Washington bröt sin förbannelse och vann Stanley Cup. Men han fick inte vara med när den första barriären bröts, då Washington slog ut Pittsburgh i den andra slutspelsrundan.

Då var ”Bäckis” skadad efter att ha täckt ett skott med handen. Han missade några matcher men kom sen tillbaka och briljerade på nytt, trots att hans ena fingret var så svullet att han knappt ens borde ha kunnat hålla i klubban. När han lyfte Stanley Cup-pokalen fick han dessutom hjälp av Alex Ovetjkin på grund av sin handskada.

TVÅ FRAKTURER

Nu är det avslöjat exakt vad det var som gäckade den svenske stjärncentern. Isabelle Kurshudyan på Washington Post skriver på twitter att Bäckström själv bekräftat att han spelat med två frakturer i fingret. Han kommer dock inte behöva opereras.

Med tanke på hur det slutade, får vi väl anta att det var värt att gå igenom smärtan.