Phil KesselFoto: All Over Press

Tidigare har det kommit uppgifter som sagt att relationen mellan coachen Mike Sullivan och stjärnan Phil Kessel varit så pass frostig att den sistnämnde måste trejdas. General manager Jim Rutherford bekräftar nu oenigheten – men:
– Jag tror de kan lösa det, säger han till Pittsburgh Post-Gazette.

Phil Kessel gjorde karriärens bästa säsong. Han stod för 92 poäng (34+58) men hade sedan ett tungt slutspel med bara ett mål på tolv matcher. Efter uttåget mot Washington kom sedan oroande uppgifter i Penguinsleden. Uppgifter som sade att Kessel och coachen Mike Sullivan var ovänner och att Pittsburgh försökte trejda den amerikanske poängsprutan.

GM Jim Rutherford har redan förnekat uppgifterna, men säger nu i en intervju med Pittsburgh Post-Gazette att relationen mellan Kessel och Sullivan inte är helt okomplicerad.
– Det jag kan säga är att det under de här tre åren kan ha funnits olika åsikter om i vilken kedja Phil ska spela. Men jag skulle inte kalla det för en spricka. De har alltid haft en bra kommunikation, både direkt och indirekt via de assisterande coacherna. Jag ser inte hur det har ändrats. Det enda som förändrats är att vi vann Stanley Cup de första två åren så då ville ingen prata om det. Vi vann inte i år och då blir det offentligt. Det är den enda anledningen.

HADE EXTRAMÖTE FÖRRA SOMMAREN

Han ser inte heller någon anledning till varför parterna inte skulle kunna komma överens till nästa säsong.
– Jag tror de kommer lösa det. Kommer de träffas vid ett speciellt tillfälle? Jag tror inte det är nödvändigt just nu. Om det är det kommer de lösa det på egen hand.
– Så som jag känner Phil och Mike känner jag att det kommer vara precis som vanligt när träningslägret drar igång, tack vare deras passion för att vinna.

Redan i augusti förra året träffades Kessel och Sullivan enskilt för ett möte där de skulle reda ut sina problem.