Mike Hoffman samt Melinda och Erik Karlsson.Foto: IBL

Igår nåddes vi av nyheten att Erik Karlssons fru Melinda begärt skydd mot Mike Hoffmans flickvän Monika Caryk som hon påstår ska ha hotat och trakasserat paret under säsongen som var. Nu bekräftar Hoffmans agent Robert Hooper att både hans klient och klubben känt till situationen en längre tid.

Enligt Melinda Karlssons anmälan ska Monika Caryk ha postat en stor mängd negativa kommentarer om henne på sociala medier. Bland annat ska Caryk önskat livet ur både Melinda, hennes och Eriks ofödda barn samt uttryckt en önskan om att någon skulle sätta stopp för Erik Karlssons karriär.

Även i samband med att Erik och Melinda Karlsson tidigare i år drabbades av tragedin att deras son dog vid födseln ska Caryk ha postat nedsättande kommentarer.

DEMENTERADE INBLANDNING

Monika Caryk är sedan lång tid tillbaka flickvän till Erik Karlssons lagkamrat Mike Hoffman. Den senare dementerade igår att hans fästmö ligger bakom.
— Det är 150 procent säkert att jag och min flickvän inte står bakom det här. Vi kommer göra det vi kan för att ta reda på vem som ligger bakom detta, sa han under tisdagen i ett uttalande.

Samtidigt på sociala medier verkar fans till Ottawa redan ha bestämt sig: Det blir ohållbart för båda spelarna att stanna i klubben och många vill nu se att Hoffman försvinner från Senators. Klubben själva säger i ett uttalande att de utreder frågan i samarbete med NHL och att de kommer ta till alla nödvändiga åtgärder för att garantera säkerheten för deras spelare och familjer.

KÄNT TILL SITUATIONEN UNDER EN LÄNGRE TID

Nu låter Hoffmans agent Robert Hooper berätta att både spelaren och klubben känt till situationen under en längre tid. Bland annat ska samtal om Hoffmans framtid i klubben förts med GM Pierre Dorion.
— Det här är inte något vi pratade med Pierre om bara idag. Vi har varit medvetna om denna situation sedan säsongens slut, säger han till Ottawa Citizen.

Hooper berättar också att han tror att det skulle bli en ohållbar situation om båda spelarna stannade i klubben nästa säsong. Något han och spelaren framfört till Dorion.
— Det som vi har sagt till Pierre är att det skulle vara väldigt svårt för båda parter, både Erik och Mike liksom frun och fästmön, att vara i samma ”wives’ room” och samma omklädningsrum.

AGENTEN TROR HON ÄR OSKYLDIG

Situationen ska ha varit känd under en längre tid, dock ska Hoffman inte känt till att en anmälan nu lämnats in mot hans fästmö. Enligt agenten ska Hoffman fått reda på det via media. Hooper säger också att han tror Caryk är oskyldig till det hon anklagas för.
— Det är en mycket känslig och svår situation. Vid denna tidpunkt har vi inte delgetts någonting som visar på att Mike och Monika skulle vara inblandade.

Hooper berättar också att han inte tror Erik Karlsson och Mike Hoffman diskuterat saken.
— Det här har nog varit en sak mellan fruarna och inte mellan Mike och Erik.