Philip Rondahl försvararFoto: Bildbyrån

Philip Rondahl är tillbaka i Sverige efter två år utomlands. Centern är klar för spel i Västervik.
– Philip en storväxt center som kan spela även ute på en kant. Ansvarsfull och användbar i både PP och BP, säger sportchef Emil Georgsson.

Han gjorde 26 poäng på 36 matcher för Stjernen Hockey i norska ligan och följde upp det genom att göra 34 poäng (19+15) på 36 matcher för Zugs andralag i den schweiziska andraligan. Nu är Philip Rondahl tillbaka i Sverige.

Den tidigare LHC-spelaren spelar nästa säsong med Västervik i HockeyAllsvenskan.
– Philip en storväxt center som kan spela även ute på en kant. Ansvarsfull och användbar i både PP och BP. Philip har gjort bra med poäng i princip alla säsonger oavsett liga, men av referenserna vi fått så är det de defensiva spelet vi fått lovord om, säger sportchefen Emil Georgsson till klubbens hemsida.
– Att direkt efter juniortiden sticka i väg och spela utomlands är härligt kaxigt och dessutom producera och bli kvar i ligor som ställer högre krav på utlänningar säger framförallt att det finns en bra karaktär bakom spelaren. Vi är glada över att få Philip till Västervik och ökar konkurrensen på våra centerpositioner.

21-åringen har ett SM-silver på U18-sidan och ett brons på U20-nivå. Han har spelat 17 SHL-matcher för Linköping.