Garret Sparks.Foto: John E. Sokolowski-USA TODAY Sports IBL

Toronto Marlies hade inatt chansen att säkra sin första Calder Cup-titel. Dessutom på hemmaplan. Men Texas kunde vinna med 2-5 i en match som innehöll två skilda målvaktsöden.

Toronto Marlies kom ut riktigt starkt i den första perioden i Ricoh Coliseum. Skotten vanns med 16-4 men perioden slutade 0-0 i mål sedan Texas målvakt Mike McKenna stått på huvudet. När sedan den andra perioden drog igång kunde bortalaget göra tre mål i den. Det sista målet kom till sedan Timothy Liljegren passat fel.

Toronto kunde reducera i inledningen av den tredje perioden när Calle Rosén nätade på passning från Andreas Johnsson. Men bara minuter senare kunde Texas göra 1-4. Då byttes Toronto-målvakten Garret Sparks ut till förmån för Calvin Pickard. Detta efter att Sparks släppt in 4 mål på 17 skott.

Toronto reducerade igen genom Justin Holl (assisterad av Rosén) men Texas bet ifrån och gjorde ytterligare ett mål och fastställde slutresultatet till 2-5.

På torsdag väntar en helt avgörande match sju mellan lagen. Torontos utbytte målvakt Garret Sparks hälsar att han är redo.
— Jag har fem års AHL-erfarenhet och 17 matcher i NHL. Allt jag har gjort till denna punkt i min karriär. Jag känner att alla i omklädningsrummet kommer att göra exakt samma. Vi vet vilka vi är som spelare. Vi vet att det inte gick vägen och det förändrar inte vad vi gör, säger han till Toronto Sun.

Toronto vann skotten med 45-24 men Texas var effektivare. Målvakten McKenna stoppade 43 av 45 skott.