Daniel CarcilloFoto: The Players' Tribune / Bildbyrån

Mentala problem och fysiska svårigheter. Daniel Carcillo har haft ett tufft liv sedan han lade av med ishockeyn. I en stark video har han nu valt att berätta om sin kamp för att återigen få ett normalt liv.

2016 lade han ned hockeykarriären som 30-åring. Smällarna mot huvudet hade blivit för många för Daniel Carcillo.

I en intervju med The Players’ Tribune för ett par år sedan berättade han om beslutet att lägga av, men framför allt den livskris han upplevde när nära vännen Steve Montador gick bort förra året och hur han tacklade det genom att stoppa i sig preparat för att orka med livet.
– Jag dog en väldigt långsam död, varje dag, berättade han då.

Sedan han lade av har Carcillo jobbat med organisationen Chapter 5 som finns till för att hjälpa pensionerade NHL-spelare att vänja sig vid livet utanför sporten. Och nu har han, återigen i samarbete med The Players’ Tribune, släppt en ny, stark video där han berättar om kampen om att rädda hans hjärna och att han hade lämnat ishockeyn betydligt tidigare om han visste vad det skulle innebära för hans hälsa.

SE MINIDOKUMENTÄREN NEDAN

The Fight to Save My Brain | Daniel Carcillo

"You can take my name off the Stanley Cup twice over. I can’t live like that anymore."Former NHL player Daniel Carcillo would have walked away from hockey if he knew of the damage he was doing to his brain.His focus now is on improving his mental health and helping others avoid a similar fate.

Gepostet von The Players' Tribune am Mittwoch, 13. Juni 2018