Ovetjkin, Kuznetsov, Malkin och Kutjerov gjorde upp.Foto: Bildbyrån

Den ryska tidningen Sport-Express har enligt traditionen utsett säsongens bästa ryske spelare i NHL. Vinnare blev, kanske något oväntat, Jevgenij Kuznetsov.

Bland alla ryska superstjärnor i NHL var det framför allt Nikita Kutjerov som glänste under grundserien. Han stod för 100 poäng och slutade med det trea i NHL:s poängliga bakom Connor McDavid och Claude Giroux. Men när säsongens bästa ryska spelare utses av Sport-Express är han bara trea. Han är dock före Jevgenij Malkin som i vanlig ordning sprutade in poäng. Han noterade 98 den här säsongen. Malkin är fyra på rankingen.

Men före dem hittar vi två Washingtonspelare. Men det är inte Alex Ovetjkin, skytteligavinnaren med 49 mål i grundserien och 15 i slutspelet, som vinner. Slutspelets MVP får se sig slagen av radarpartnern Jevgenij Kuznetsov.

VANN POÄNGLIGAN

Kuznetsov gjorde fyra poäng färre i grundserien än ”Ovie”, men vann slutspelets poängliga. Han gjorde 32 poäng på bara 24 matcher. Ovetjkin får nöja sig med att vara näst bäste ryss.

Övriga spelare topp tio är Andrej Vasilevskij, Artemij Panarin, Sergej Bobrovskij, Aleksandr Radulov, Ivan Provorov och Jevgenij Dadonov. Bäste spelare som inte spelar i NHL var enligt Sport-Express St.Petersburgs Nikita Gusev som slutade tolva. Han kom precis bakom Vladimir Tarasenko men precis före Dmitrij Orlov.