Erik Karlsson.Foto: Bildbyrån/Jonathan Näckstrand

Ottawa Senators går just nu igenom ett rejält stålbad med konflikter av alla de slag. När den förre NHL-spelaren, numera analytikern, Ray Ferraro deltog i ett radioprogram misstolkades hans ord och genast blev det en sanning att Erik Karlsson begärt en trejd från Ottawa. Något som alltså inte stämmer.

Det stormar rejält kring Ottawa Senators som på bara en säsong gått från att vara en Stanley Cup-utmanare till att bli ett bottenlag i ligan. bland annat har anklagelserna mot klubbens assisterande general manager Randy Lee kommit upp till ytan. Han har fått ett besöksförbud utfärdat mot sig gällande en 19-årig hotellanställd han ska ha fällt sexuella kommentarer till under en bussfärd.

TRAKASSERATS

Men det absolut största och sorgligaste är självklart Erik Karlssons fru Melindas anklagelse om de trakasserier som paret ska ha fått utstå från Mike Hoffmans fästmö Monika Caryk där Caryk bland annat ska ha fällt kommentarer på sociala medier där hon ska ha önskat livet ur paret Karlssons ofödda son, som senare vid födseln visade sig vara död.

Igår deltog NHL-analytkern Ray FerraroTSN Radio Vancouver och han skrädde inte orden gällande situationen i Ottawa för stunden.
— Du har en organisation som från topp till botten är i total förödelse. De är utskrattade av övriga ligan och det är tragikomiskt att se klubben just nu.

MISSFÖRTODS

I över 20 minuter riktar den före detta NHL-spelaren tuff kritik mot Senators organisation.
— De har ersatt Arizona som ligans värsta franchise, fortsätter han.

Dessutom missförstås han när han talar om situationen mellan Erik Karlsson och Mike Hoffman och en hel del i Nordamerika fick det till att Ferraro ska ha sagt att Karlsson officiellt begärt en trejd bort från klubben. Något som alltså inte stämmer, men uppgifterna började blixtsnabbt spridas via sociala medier i Nordamerika och blev till en sanning innan Ferraro själv gick ut och dementerade att han skulle ha sagt så.

Det han däremot sa var att han tror både Karlsson och Hoffman kommer vara borta från Ottawa innan nästa säsong och att Karlsson, som blir free agent 2019, lär tacka nej till eventuella kontraktsförslag från klubben i sommar.