Joni Ikonen.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Här är ett tungt besked för Finland inför nästa säsongs JVM. Forwardslöftet Joni Ikonen riskerar att missa turneringen.

Säsongen 16/17 spelade han tio matcher för Frölunda i SHL efter ett par år i klubbens junioverksamhet. Sedan dess har Joni Ikonen fortsatt sin karriär i finska ligan och spelat för KalPa.

Förra året valdes han av Montréal i den andra draftrundan och det finns redan stora förhoppningar kring den finske junioren i Canadiens. Men nu har han åkt på ett bakslag. Ikonen har tvingats operera ett knä och tvingas till ett halvårs rehabilitering. Med tanke på att det är sex månader och två veckor kvar till starten av junior-VM ser det ut som att Finland tvingas klara sig utan en tänkt stjärnspelare i turneringen.

SKADADES PÅ TRÄNING

Skadan uppkom i samband med en träning med Ikonens lagkamrater i slutet av maj. Han opererades tidigare i veckan hemma i Finland men kommer åka över till Montréal i slutet av juni för att förlägga en del av sin rehabilitering där, skriver Canadiens på sin hemsida.

Joni Ikonen spelade JVM förra året och gjorde då två poäng på fem matcher. I finska Liiga blev det 14 poäng på 52 matcher.