Erik KarlssonFoto: All Over Press

Det var nära att Vegas Golden Knights lyckades få Erik Karlsson redan under säsongen. Under veckan kommer de göra fler försök.
– Jag betvivlar inte det en sekund, säger TSN:s insider Bob McKenzie till  Winnipeg’s TSN 1290.

Erik Karlsson har ryktats bort från Ottawa under en längre tid och ryktena blev inte direkt mindre intensiva när skandalen kring Mike Hoffmans flickvän nådde dagsljuset under förra veckan.

Reda under säsongen var det nära att Ottawas megastjärna hamnade i en annan klubb men då blev han kvar. Frågan är hur länge till. Draften, som många har sett som en trolig brytpunkt mellan Karlsson och klubben, kommer till helgen. Och TSN:s initierade insider Bob McKenzie tror det kommer hända grejer.
– Jag betvivlar inte en sekund att laget som försökte få honom vid deadline, Las Vegas, kommer lägga ett nytt bud. Jag skulle inte bli förvånad alls om de gör ett seriöst försök att värva Erik Karlsson under draften, säger han till Winnipeg’s TSN 1290.

McKenzie säger också att ”många lag kommer ringa Ottawa – om de inte redan gjort det” för att höra sig för huruvida han är ute på marknaden eller inte. McKenzie lägger dock fram argumentet att laget som vill ha Karlsson också måste ta Bobby Ryans mycket dyra kontrakt i dealen – och det är Vegas beredda att göra. Ryan har fyra år kvar på sitt kontrakt värt hutlösa 7,25 miljoner dollar.
– Vi vet att de var beredda att göra det vid deadline. Uppenbarligen var det inte tillräckligt nära för att Ottawa skulle vara nöjda med att ta vad de erbjöds i utbyte. Jag vet inte vad som ändrats sedan dess, mer än att Karlsson är närmare att bli free agent. Ottawa behöver fortfarande avgöra om de ska ta trejdförslag kring Karlsson eller om de ska förklara för de andra att ”vi ska erbjuda honom ett kontrakt den första juli och sen får vi se vad som händer”.
– Men Vegas skulle med glädje ta Bobby Ryans kontrakt om det gav dem chansen att få Erik Karlsson.

”MÅSTE BESTÄMMA SIG”

Den första juli är datumet då Ottawa formellt kan erbjuda Erik Karlsson en kontraktsförlängning. Då går svensken in på sista året på sitt nuvarande kontrakt. Efter skandalen kring Mike Hoffmans flickvän, där hon påstås ha trakasserat Erik Karlsson och hans fru Melinda, ha många sagt att Hoffman måste bort. Men Bob McKenzie är tydlig med att Erik Karlssons framtid är det Senators verkligen måste ta tag i.
– Alla säger ”de måste trejda Mike Hoffman. De måste trejda Mike Hoffman”. De försöker göra det och jag tror de kommer göra det. Men de måste också bestämma sig för vad de ska göra med Erik Karlsson.
– Det blir intressant att se om Pierre Dorion (General manager) har samma hållning som vid deadline, att de ska försöka förlänga med honom i juli, eller om någonting har förändrats.

Nästa sommar blir Erik Karlsson free agent om han inte förlängt med Ottawa eller någon annan klubb, och då blir han fri att gå till vilken klubb som helst.