Jubel i FärjestadFoto: BILDBYRÅN

Färjestad höll idag sitt årsmöte – och kunde redovisa positiva siffror. Klubben gör en vinst på 3,1 miljoner kronor före skatt.

19 892 fler personer såg hockey live i Löfbergs Arena under säsongen än året innan. Det bidrar till att Färjestad gör ett plusresultat på närmare 3,1 miljoner kronor. Det meddelades på klubbens årsmöte idag.
– Det förändrings- och omställningsarbete som inletts i Färjestad BK sedan tidigare ger resultat i såväl i föreningens ekonomi som i de sportsliga resultaten. Publiktillväxten är ett skönt kvitto på att värmlänningarna gillar den positiva hockeyn vi spelar, säger VD Stefan Larsson.
– Att intresset att se hockey i Värmland är starkt och på uppgång är positivt. Vi konstaterat också ett starkt engagemang från länets näringsliv och gläds åt flera nytecknade och förlängda relationer med ett stort antal viktiga partners, fortsätter han.

Färjestad gjorde en mycket fin säsong även på ett sportsligt plan och slutade fyra. Slutspelet blev dock oväntat kort då de åkte ut redan i kvartsfinal mot blivande finallaget Skellefteå.

Till nästa säsong är FBK redan nu en av huvudfavoriterna till SM-guldet.

 

Erbjudandet från SHL:s nya huvudsponsor: Få 200 kr i riskfritt spel när du spelar för 500 kr på hockey - varje vecka!