Ben O'Connor under en CHL-matchFoto: Bildbyrån

Under 12.30-sändningen av Leksand IF:s ”LIF TV” avslöjade Christer Siik från klubbens sportråd att man värvat en ny back: 29-årige engelsmannen Ben O’Connor som de senaste säsongerna spelat för Sheffield Steelers i EIHL.
– Vi får in en skridskoskicklig, offensiv back som älskar att följa med upp i anfallet, säger Siik.

Engelsmannen Ben O’Connor, 29, har spenderat de senaste fyra säsongerna i EIHL där han representerat Sheffield Steelers. Totalt har den poängstarke backen samlat på sig 248 poäng (64+184) på 364 matcher i EIHL, men också 228 utvisningsminuter.
– Vi behövde få in en ny back när [Daniel] Bertov försvann och när Ben blev tillgänglig var vi med och högg ganska snabbt, säger Siik. Vi får in en back vi tror på.

VAR AKTUELL FÖR KHL

O’Connor var tidigare aktuell – rent av klar – för Barys Astana. Hade han debuterat hade han blivit första britt att spela i KHL. Efter ett ägarskifte i klubben blev dock alla kontrakt annullerade och nu är alltså O’Connor klar för en säsong i den blåvita dressen.
– Vi spelade i CHL mot Frölunda och Linköping i vintras, så jag har ganska bra koll på svensk hockey och Sverige, som är ett vackert land. Det var ett lätt beslut för mig att välja Sverige och spel i Leksands IF när möjligheten dök upp, säger O’Connor själv till lagets hemsida.

JÄMFÖR LEKSAND MED SHEFFIELD

– Man skulle kunna säga att Sheffield är Leksands motsvarighet i England, så jag är van vid inramningen och förväntningarna som ställs, fortsätter O’Connor.

– Nu får ändå truppen ses som hyfsat komplett. Kanske att vi kan ta lite sommarledigt, avslutar Siik med ett leende.