Brock Trotter.Foto: Bildbyrån/Johan Löf

Brock Trotter gjorde säsongen 2015-16 ett framgångsrikt inhopp hos Björklöven i Hockeyallsvenskan. I våras skulle succén återupprepas men strul med norska migrationsverket satte stopp. Nu kräver Trotter ersättning från Umeå-klubben.
– Det handlar om en spelare som inte levt upp till sin del av kontraktet, säger sportchef Fredrik Grönberg.

Det är via en nyhet på klubbens egen hemsida som man meddelar att en rättslig process pågår mellan Brock Trotter och Björklöven. Trotter yrkar på en ersättning av totalt 270 000 kronor – detta trots att han aldrig kom till spel i Sverige.
– Vi har stor respekt för Brock som ishockeyspelare och människa men i denna fråga har vi helt enkelt hamnat på varsin sida. Det är förstås aldrig roligt när det händer, men vi måste stå upp för det vi tycker är rätt, säger Grönberg.

”INTE ALLS TILLGÄNGLIG FÖR DEN SVENSKA MARKNADEN”

I slutet på mars, i en intervju som publicerades på den egna hemsidan, utvecklade sportchef Grönberg lite försiktigt vad som gått snett mellan Trotter och Björklöven:
– Han presenterades och förmedlades av en SICO-licensierad agent som tillgänglig för den svenska marknaden och blev då ett bra alternativ för oss. Nu visade det sig att Brock inte alls var tillgänglig för den svenska marknaden av orsaker knutet till honom som person.