Kanada tog hem JVM-guldet 2018. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Under onsdagen presenterade Svenska Ishockeyförbundet truppen till J20-landslagets landskamper i Kamloops, Kanada 27 juli – 5 augusti. Bland de uttagna spelarna märks draftaktuelle backen Adam Boqvist och tongivande SHL-anfallarna Lucas Elvenes och Isak Lundeström.

Spelprogrammet är ännu inte fastställt men truppen är klar – 25 man kommer den 23 juli sätta kurs från Arlanda mot Vancouver i Kanada. Hur många av spelarna som är med i denna turnering som sedan är aktuella för JVM återstår att se, men likväl ger det en första indikation på vilka spelare huvudcoach Tomas Montén anser är aktuella.

HÄR SER NI HELA TRUPPEN:

MÅLVAKTER
1. Adam Åhman
30. Samuel Ersson
35. Olle Eriksson Ek

BACKAR
2. Adam Ginning 
3. Adam Boqvist 
4. Tom Hedberg 
5. Sebastian Walfridsson
6. Simon Johansson
7. Nils Lundkvist 
8. Rasmus Sandin
16. Filip Westerlund

FORWARDS
11. Emil Bemström
12. Jonatan Berggren
15. Oskar Bäck
18. Jacob Olofsson
19. Lucas Elevenes
20. Olle Lycksell
21. Isak Lundeström
22. Erik Aterius
23. Filip Hållander
25. Linus Karlsson
27. Rickard Hugg
27. David Gustafsson
28. Fabian Zetterlund
29. Marcus Sylvegård