• Publicerat 22 juni, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: IBL/All Over Press

NHL:s lönetak höjs ytterligare inför säsongen 2018/19. Under torsdagen kom beskedet att klubbarna i ligan får spendera 4,5 miljoner dollar mer på löner än vad som var fallet under den gångna säsongen.

Utvecklingen av NHL:s lönetak har gått lite i stå under de senaste åren. Efter en explosiv utveckling mellan 2005 och 2011, då det höjdes från 39 miljoner dollar till 64,3 hade det under de sex därefter följande åren bara ökat med drygt tio miljoner dollar. Men efter att ha haft 75 miljoner dollar att spendera kommer den största höjningen på flera år att ske inför nästa säsong.

Under torsdagen meddelade nämligen NHL att lönetaket satts till 79,5 miljoner dollar inför nästa säsong. Alltså en höjning med 4,5 miljoner dollar. Det är den största ökningen sedan säsongen 2013/14.

Den lägre gränsen för vad man måste spendera sätts till 58,8 miljoner dollar. Mindre pengar än så får inte en NHL-klubb lägga på sin spelartrupp.

Nyheten om att klubbarna får mer ekonomiskt utrymme att jobba med kan trigga trejdmarknaden under drafthelgen i Dallas. Det förväntas ske en hel del trejder under framför allt fredagen, men även lördagen och dagarna som leder fram till free agent-marknadens öppnande 1 juli.