• Publicerat 23 juni, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Elias Lindholm.Foto: Jaylynn Nash/Icon Sportswire

Elias Lindholm lämnar Carolina Hurricanes. Under lördagen blev svensken trejdad till Calgary Flames i en stor spelaraffär som bland annat involverade Noah Hanifin och Dougie Hamilton.

Det har gått många rykten om Carolina Hurricanes senaste tiden. Efter att affärsmannen Tom Dundon tagit över klubben har det skett en hel del förändringar. Bland annat har general managern Ron Francis fått sparken och ersatts av Don Wadell medan coachen Bill Peters lämnat för Calgary Flames och ersatts av tidigare storspelaren Rod Brind’Amour.

Under lördagen genomgick klubben en annan stor förändring när klubben skickade två spelare till just Calgary. Det handlar om backtalangen Noah Hanifin och inte minst Elias Lindholm som återförenas med Bill Peters. I utbyte släpper Calgary ifrån sig backen Dougie Hamilton, forwarden Micheal Ferland och osajnade collegebacken Adam Fox.

23-årige Elias Lindholm, som gjorde 44 poäng på 81 matcher förra säsongen, draftades av Carolina som femte spelare 2013 och har spelat 374 NHL-matcher för klubben sedan dess. Han sitter på ett utgående kontrakt och förhandlingarna har uppgetts gå segt. Nu får han chansen att starta om i en ny miljö.

LEDDE SKYTTELIGAN FÖR BACKAR

Noah Hanifin, 21, har trots sin ringa ålder tre NHL-säsonger bakom sig efter att ha valts som femte spelare i draften 2015. Han hade något av ett genombrott den gångna säsongen med personbästa tio mål och 32 poäng på 79 matcher.

Dougie Hamilton, 25, tvingas i och med trejden att byta klubb för andra gången i sin NHL-karriär. Efter att ha draftats av Boston Bruins som nionde spelare 2011 skickades han till Calgary sommaren 2015. Den här säsongen delade han skytteligasegern bland backarna i ligan med Victor Hedman och Ivan Provorov med 17 fullträffar.

Micheal Ferland, 26, sköt 21 mål för Calgary den gångna säsongen efter att ha spelat en hel del i toppkedjan med Johnny Gaudreau och Sean Monahan. Han har 250 NHL-matcher bakom sig i Calgarys organisation.

Adam Fox, 20, draftades av Calgary i tredje rundan 2016. Den amerikanske backen har två raka JVM bakom sig och har varit väldigt produktiv i den amerikanske collegehockeyn med tolv nål och 68 poäng på 64 matcher för Harvard University. Fox är inte sajnad till något NHL-kontrakt.