• Publicerat 23 juni, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Ilja Kovaltjuk.Foto: Vladimir Fedorenko / Sputnik IBL

Ilja Kovaltjuk återvänder till NHL efter fem säsonger i KHL. Den 1 juli skriver den ryske stjärnan på ett treårskontrakt med Los Angeles Kings.

2013 valde Ilja Kovaltjuk att bryta sitt långtidskontrakt med New Jersey Devils och återvända hem till Ryssland för spel i SKA Sankt Petersburg. Sedan dess har den forne draftettan hållit till i hemlandet och varit med om att vinna två stycken mästerskapstitlar plus vinterns OS-guld.

Nu väljer Kovaltjuk, 35, att flytta tillbaka till Nordamerika. Efter att ha blivit unrestricted free agent kommer han att skriva på ett treårskontrakt med Los Angeles Kings den 1 juli. Kontraktet ska enligt TSN:s Bob McKenzie vara värt 6,25 miljoner dollar per säsong.

Kovaltjuk plockades av Atlanta Thrashers som första spelare i draften 2001. Han spelade för klubben mellan 2001 och 2010 innan han trejdades till New Jersey Devils. På 816 matcher i NHL har han svarat för 816 poäng (417+399).