Kim LennhammerFoto: Bildbyrån

Han har 29 matcher i SHL och 123 i HockeyAllsvenskan på sin meritlista. Nu är Kim Lennhammer tillbaka i svensk hockey efter två år i Norge. Han är klar för Huddinge.

Kim Lennhammer tillhörde Djurgården åren 2007 till 2013 och spelade såväl i klubbens J18-, J20- och A-lag. Det där stora genombrottet kom dock aldrig och efter några år i allsvenskan vände han ned till Hockeyettan för spel i Huddinge. De två senaste säsongerna har han spelat för Kongsvinger i den norska högstaligan.

Nu är Lennhammer tillbaka i Sverige. Det blir, precis som senast, spel för Huddinge i Hockeyettan för den 27-årige backen. Det bekräftar klubben på sin hemsida.
– Med Kim i laget får vi in en i sammanhanget lite äldre spelare med massvis av rutin både från högre ligor men även utomlands. En stor, spelande back med sina främsta styrkor offensivt där framförallt hans skott utgör ett stort hot speciellt i powerplay, säger sportchefen Fredrik Mälberg.
– Med sin rutin och pondus kommer Kim vara en ledande spelare både på och utanför isen. Han är väldigt motiverad och hungrig på att komma in i verksamheten så fort som möjligt!

Kim Lennhammer spelade senast i Huddinge säsongen 15/16 och gjorde då succé med 34 poäng på 35 matcher som resultat.