• Publicerat 26 juni, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Förlust för Damkronorna.Foto: Bildbyrån

Efter sjundeplatsen i OS tappar det svenska damlandslaget sitt ekonomiska stöd från Sveriges Olympiska Kommitté skriver Dagens Nyheter.
– Vi satsar ingen pengar på dem nu, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo till tidningen.

Efter varje OS utvärderar SOK sitt stödprogram och vilka OS-deltagare som i framtiden ska få ekonomisk backning för sin satsning på medalj. Efter den missade medaljen i Pyeongchang är damkronorna en av de som i fortsättningen mister sitt stöd.

– Målsättning var att utmana för brons. Det nådde vi inte. Vi har hållit sjätte–sjunde-nivån precis som när vi gick in för fyra år sedan. Det krävs någonting annat. Då får de prestera det innan vi eventuellt kommer tillbaka, säger Reinebo.

Reinebo säger att han är bekymrad över landslagets utveckling och på klubbarnas satsning på damhockeyn som har mycket mindre resurser än vad herrarna har. Stödet från SOK har länge varit avgörande för flera spelares heltidssatsning.

– Det är inte så att en olympisk satsning kan bära klubbarnas verksamhet. Jag kan se framför mig att några av de här klubbarna ska satsa ett snäpp vidare om man menar allvar med damhockeyn, säger Reinebo till DN.