• Publicerat 27 juni, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
TREJDAS. Conor Sheary och Matt Hunwick är klara för Buffalo Sabres.Foto: Bildbyrån

Buffalo Sabres var NHL:s sämsta lag förra säsongen. Nu förbereder sig Rasmus Dahlins nya klubb för att ta ett kliv framåt. I dag värvade de duon Matt Hunwick och Conor Sheary från Pittsburgh Penguins.

Hoppets vindar blåser i Buffalo Sabres efter förra säsongens praktfiasko. Efter att ha draftat Rasmus Dahlin med sitt förstaval i helgen lyckades man på onsdagen värva två nya spelare från Pittsburgh Penguins.

Det handlar om backen Matt Hunwick och forwarden Conor Sheary som lämnar Penguins i utbyte för ett fjärdeval i draften 2019. Valet kan förvandlas till ett tredjeval om spelarna möter vissa ännu okända villkor, skriver TSN:s Darren Dreger på Twitter.

VÄRVADES SOM FREE AGENT – PLATSADE INTE

Hunwick, 33, kom till Pittsburgh som free agent förra sommaren, men hade svårt att platsa i laget. han spelade 42 matcher i grundserien och noterades för tio poäng (4+6). Han har två säsonger kvar på ett kontrakt som betalar honom 2,25 miljoner dollar per säsong.

Sheary, 26, hade en genombrottssäsong med Penguins 2016/17 när han gjorde 23 mål och 53 poäng på 61 matcher. Fjolårssäsongen var inte alls lika lyckosam. Då stannade amerikanen på 18 mål och 30 poäng på 79 matcher. Han har två säsonger kvar på ett kontrakt som betalar honom tre miljoner dollar per säsong.