• Publicerat 27 juni, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jack JohnsonFoto: All Over Press

Pittsburgh Penguins skapade utrymme under lönetaket på onsdagen genom att trejda backen Matt Hunwick och forwarden Conor Sheary till Buffalo Sabres. Nu kommer uppgifter om att en del av det utrymmet ska användas på veteranbacken Jack Johnson.

Pittsburgh Penguins har haft vissa problem med att skapa sig utrymme under lönetaket på grund av sin digra kontraktssituation. Under onsdagen blev läget lite mindre prekärt när man frigjorde drygt fem miljoner dollar genom att trejda Matt Hunwick och Conor Sheary till Buffalo Sabres.

Att döma av uppgifterna från Pittsburgh ska en del av den kakan gå till att sajna den rutinerade backen Jack Johnson på free agent-marknaden när den öppnar på söndag. Enligt Jason Mackey på Pittsburgh Post-Gazette handlar det om ett femårskontrakt värt runt 16 miljoner dollar.

BLEV BLÅST – AV FÖRÄLDRARNA

Johnson, 31, kommer närmast från drygt sex säsonger med Columbus Blue Jackets. Han har även spelat för Los Angeles Kings efter att ha trejdats dit av Carolin Hurricanes, som valde honom som tredje spelare i draften 2005. Samma draft som Sidney Crosby gick som etta i.

Jack Johnson har spelat närmare 800 NHL-matcher under karriären. Han är emellertid mest känd för den bistra skandal som blev offentlig för några år sedan, då det framkom att hans föräldrar svindlat honom på enorma summor pengar och samtidigt skuldsatt honom genom att låna pengar i hans namn.