• Publicerat 28 juni, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Austin Lemieux.Foto: Skärmklipp/Pittsburgh Tribune-Review

Hans pappa är en av hockeyhistoriens största spelare. Själv är 22-årige Austin Lemieux en ung hockeyspelare långt ifrån sin far ”Super-Marios” trakter. Nu försöker han bygga en egen karriär.
– Jag försöker bara göra min egen grej, säger Lemieux jr. till triblive.com.

För tredje året på rad finns Austin Lemieux med på Pittsburgh Penguins utvecklingsläger. Han är en odraftad 22-åring som står inför sin första collegesäsong för Arizona University, väldigt långt från NHL och den magnifika karriär som pappa Mario Lemieux hade.

Högerforwarden, som stod över collegespel förra säsongen för att få ett år extra på universitetet, försöker bygga en egen karriär utifrån sina egna förutsättningar. Men det är givetvis lättare sagt än gjort när ens pappa är en av de största stjärnorna sporten har producerat.
– Jag försöker bara göra min egen grej. Man har för- och nackdelar med att vara hans son, men det är fantastiskt. Jag försöker bara vara mig själv, säger han till Pittsburgh Tribune-Review.

Pappa är inte den enda storspelaren som Austin Lemieux har kontakt med. Under uppväxten bodde Sidney Crosby ett år hos familjen Lemieux när han var rookie. Penguins nuvarande kapten och Austin har en nära relation.
– Han är mer av en mentor och vän för mig. Jag ser upp till honom, precis som min pappa. Om jag har några frågor är han inte blyg att hjälpa mig. Han är en fantastisk person att ha i sitt liv.