• Publicerat 28 juni, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Janne Karlsson.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

2013 tog han över det danska ishockeylandslaget. Nu meddelar Janne Karlsson att han och det danska ishockeyförbundet beslutat sig för att gå skilda vägar.
– Jag har inte energin längre, säger han till danska TV2.

Det var efter en lång karriär som SHL- och KHL-tränare som Janne Karlsson tackade ja till att ta över det danska landslaget i juni 2013. Nästan på dagen fem år senare lämnar han samma uppdrag.

59-åringen berättar i en intervju med danska TV2 att han funderat mycket fram och tillbaka efter förra månadens hemma-VM. Nu kom han fram till att det fick vara nog.
– Efter VM snackade vi om vi skulle fortsätta samarbetet eller inte. Fem år är en lång tid och någon gång kommer man till vägs ände. Jag får erkänna att jag inte har krafterna och energin längre. Därför är det bättre att någon annan tar över nu, säger Karlsson.

EN KVARTSFINAL PÅ FEM ÅR

Under sin tid som förbundskapten tog han Danmark till en kvartsfinal på fem försök. Det var 2016 i Moskva. I årets hemma-VM hade hans landslag allt i egna händer inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Lettland. Men det blev förlust med 0–1 där, vilket innebar att man gick miste om en kvartsfinal mot Tre Kronor i Köpenhamn.

Karlsson ser tillbaka på sin tid som dansk förbundskapten med stor glädje.
– Jag kommer att sakna alla människor omkring landslaget och förbundet. Vi är alla en liten hockeyfamilj, men någon gång kommer man till insikten att det behövs nya krafter, säger han till TV2.