Ny klubbchef till KHKFoto: Bildbyrån

Förre klubbchefen Charlotte Gustavsson lämnade sitt uppdrag efter den gångna säsongen. Sedan dess har klubben jagat en ersättare. Igår offentliggjorde man sitt val.
Per Rosenqvist, senast marknadschef i fotbollsklubben Kalmar FF, tar den rollen.

På preskonferensen berättade ordförande Tobias Larsson att klubben behöver växa ekonomiskt och att det var en av anledningarna till att valet till slut föll på 47-åringen från Landsbro:

-Per har stor efarenhet av marknads- och försäljningsarbete och att öka omsättning. Han har efarenhet av ledarskap i idrottssammanhang och även i kompetens om affärsutveckling baserat på idrott som produkt. Vi tror att Per kommer att passa perfekt in hos oss, säger Ordförande Tobias Larsson till klubbens hemsida.

Rosenqvist kommer från Kalmar FF där han har spenderat de senaste åtta åren som marknadschef. Även om fotboll och hockey skiljer sig sportsligt är förutsättningarna desamma:
– När det handlar om att ge resurser till sporten och det handlar om att öka attraktionskraften för sponsorer till Karlskrona Hockey, sa Rosenqvist på presskonferensen. 

Per Rosenqvist tillträder sin post den 6 augusti. Innan sitt jobb på Kalmar FF var han marknadschef för Hultsfredsfestivalen.