Rodrigo Abols.Foto: Bildbyrån/Andreas Pranter

I Sverige har det blivit 26 matcher i SHL för Örebro Hockey och 18 matcher för Karlskoga för Rodrigo Ābols. Just nu är han i Toronto på utvecklingcamp, och det har gått ganska bra. 

Rodrigo Ābols, 22, drafftades av Vancouver Canucks som nummer 184 totalt i den sjunde rundan 2016, men fick aldrig kontrakt av klubben. Nu är han i stället i Toronto för att försöka göra intryck på Maple Leafs klubbledning. Och med det här målet får man väl ändå säga att han måste ha lyckats höja ögonbrynen på några.

Att Ābols tar en plats i NHL nästa säsong är naturligtvis nära nog en utopi i det talangfulla Leafs, Men letten har ett förflutet i Nordamerika. Under 2015-16 samt i inledningen av 2016-17 representerade han Portland Winterhawks i WHL och på 64 matcher i grundserien gjorde han 20 mål och 29 assist. Dessutom blev det en assist på fyra slutspelsmatcher under våren 2016. Från Portland flyttade han till QMJHL och Arcadie-Bathurst Titan, där han stod för 18 mål och 32 assist på 52 matcher.

I Sverige har Ābols gjort en assist i SHL samt sju mål och tio assist i HockeyAllsvenskan.

Se hela NHL inklusive Stanley Cup på Viaplay för bara 399 kronor per månad