• Publicerat 1 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jaroslav Halák.Foto: All Over Press

Hösten 2016 var han en av de stora anledningarna till att Team Europa lyckades ta sig till World Cup-final mot Kanada. Nu är målvakten Jaroslav Halak klar för sin sjätte NHL-klubb. Nämligen Boston Bruins.

Slovaken Jaroslav Halák har tillbringat de senaste fyra säsongerna i New York Islanders. Nu flyttar han dock vidare och får ett nytt jobb som reserv bakom Tuukka Rask i Boston Bruins.

Kontraktet som Halák har undertecknat uppges löpa över de kommande två säsongerna, skriver Elliotte Friedman på Sportsnet. Lönetaksträffen på kontraktet är än så länge okänd.

Den 33-årige målvakten draftades ursprungligen av Montréal Canadiens i nionde rundan 2003. Han NHL-debuterade med klubben under säsongen 2006/07 och konkurrerade länge med Carey Price om förstaspaden innan han trejdades till St. Louis 2010.

STORSPEL I WORLD CUP

Den senaste säsongen gjorde han 54 matcher för New York Islanders och hade en räddningsprocent på 90,8. Hösten 2016 vaktade han kassen för Team Europa i World Cup och tog oväntat laget till final genom att stoppa 94,1 procent av skotten i turneringen.

Samtidigt som Halák blev klar för Bruins stod det klart att klubbens tidigare andremålvakt hittat en ny klubbadress i NHL. Ryssen Anton Chudobin, 32, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dallas Stars värt 2,5 miljoner dollar per säsong.

Chudobin stoppade 91,3 procent av skotten för Boston under de 31 matcher han gjorde för klubben i fjol.