MOT NHL. Kan Erik Brännström ta plats hos Vegas?Foto: Bildbyrån & Uffe Bodin

Puckskicklige backen Erik Brännström, 18, har redan två säsonger i SHL under bältet, men verkar nu ha bestämt sig för att ta även NHL med storm. På Vegas Golden Knights utvecklingsläger för unga talanger har han klivit fram som en av de bästa spelarna:
– Jag går på känsla, säger HV71-produkten själv till Las Vegas Sun.

Totalt 82 matcher med tre mål och 18 assist för 21 poäng har det blivit i SHL för unge Erik Brännström. Efter att ha valts som 15:e spelare totalt i 2017 års draft av expansionslaget Vegas Golden Knights har Brännström sedan fortsatt att övertyga.

Under NHL-klubbens ”development camp” – utvecklingsläger för unga talanger – som gick av stapeln härom veckan har backen, enligt rapporter, imponerat ordentligt med sin rappa skridskoåkning, snabba beslutsfattande och enorma speluppfattning:
– Han är utan tvekan en dynamisk spelare, säger Golden Knights backcoach Ryan McGill. Han är en av de där spelarna som kan läsa spelet i varje zon och dessutom är väldigt kvick i tanken såväl som på isen.

”HAN KOMMER GES MÖJLIGHETEN”

Frågan är om Brännström kommer ha chans på att slå sig in i Stanley Cup-finalisternas trupp redan till hösten. General manager George McPhee har bedyrat att han gillar att utveckla sina spelare långsamt, men Bob Lowes – delansvarig för spelarutveckling hos Knights – ser det inte som en omöjlighet. Förutsatt att Brännström fortsätter imponera på klubbens training camp i höst:
– Han insatser på isen då kommer avgöra det. Jag tror han kommer ges möjligheten att spela med Golden Knights.

Se hela NHL inklusive Stanley Cup på Viaplay för bara 399 kronor per månad