Jimmie Ericsson.Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Jimmie Ericsson har varit en självklar del av Skellefteå AIKs lagbygge i mer än ett decennium. Enligt Norran är nu den eran över – och avskedet verkar inte bli helt smärtfritt: 
– Jag hade gjort annorlunda om jag fått bestämma, säger Ericsson till tidningen.

Jimmie Ericsson har hunnit bli 38 år och tycktes ha tappat lite av sin ursinniga energi när han under det gångna årets halverade grundserie i SHL – han skrev på för SAIK i december – enbart mäktade med ett mål och fyra assist på 17 matcher. Sedan kom dock slutspelet och där tycktes Ericsson vara tillbaka i gamma god form. Fyra mål och tre assist på 16 matcher samt en finalplats får ses som klart godkänt för den ärrade veteranen.

KUNDE INTE KOMMA ÖVERENS OM FÖRLÄNGNING

Efter att Ericsson och sportchef Mikael Lindgren inte lyckats komma överens om en kontraktsförlängning tycks dock tiden i Skellefteå nu gå mot sitt slut:
– Det är så klart jättetråkigt. Jag hade givetvis hoppats på att viljan att ha kvar mig skulle vara större än vad den visade sig vara. Min stolthet av vad jag kan prestera är högre än det erbjudande jag fått, säger Ericsson till Norran.

Ericsson har under tiden i Skellefteå vunnit SM-guld två gånger – 2013 och 2014. Vad veteranens nästa anhalt i karriären blir står ännu inte klart.

Erbjudandet från SHL:s nya huvudsponsor: Få 200 kr i riskfritt spel när du spelar för 500 kr på hockey - varje vecka!