James Neal och Marc-André Fleury
Nyheter

LISTA: Vassaste spelarna i NHL att ännu inte skriva på kontrakt

ANNONS

Allt och lite till hände under gårdagens rivstart på ”NHL free agency” – perioden då NHL-klubbarna får börja skriva kontrakt med de avtalslösa spelare som finns på marknaden. Stora fisken John Tavares må vara ute ur leken, men det finns fortfarande spelare – Unrestricted Free Agents – kvar för klubbarna att kasta ett extra öga på.

FORWARDS

Patrick Maroon, 30
Producerade karriärsbästa 43 poäng på 74 matcher uppdelat mellan Edmonton Oilers och New Jersey Devils den gångna säsongen. Är en kraftfull forward som gör sig som allra bäst när han hamnar utanför en spelskicklig center.

James Neal, 30
Förmodligen free agency-klassens skickligaste offensiva spelare… som fortfarande inte skrivit på för något lag. Neal är en renodlad målskytt som var med och tog Vegas Golden Knights till Stanley Cup-final för några veckor sedan. Lär vilja ha ett längre kontrakt.

Anthony Duclair, 22
Duclar är en av de yngsta spelarna i sällskapet. Blott 22 år gammal har den kvicke Duclair blivit free agent då Chicago Blackhawks valde att inte erbjuda ett qualifying offer (minimumbud) till forwarden. Bör generera intresse.

Joe Thornton, 39
De flesta experter och supportrar har svårt att se att ”Jumbo Joe” skriver på för något annat lag än San Jose Sharks. Med Tavares borta från marknaden lär Sharks dessutom fördubbla sina ansträngningar att få behålla honom ett år till. Men han har möjligheten.

Rick Nash, 34
Besked om den forne ”Rocket Richard”-vinnaren Rick Nash lär dröja. Enligt uppgift överväger den väldige powerforwarden rent av att avsluta karriären. Om så sker återstår att se men räkna inte med något besked om Nash den närmaste tiden.

BACKAR

Calvin De Haan, 27
Spelade bara 33 matcher den gångna säsongen innan en skada tvingade honom till operation, men är i rätt ålder för att ta nästa kliv i karriären och har visat prov på färdigheter såväl offensivt som defensivt.

Brooks Orpik, 37
Vem skulle inte ha plats för en nybliven Stanley Cup-mästare som trivs med att göra livet surt för motståndarens forwards framför mål? Inte Washington Capitals, som valde att byta bort backtuffingen. När så Colorado Avalanche köpte ut Orpiks kontrakt blev han fri att testa marknaden. Möjligheten finns att han återvänder till Caps.

Dylan DeMelo, 25
Ett intressant fall. Stod för 20 poäng på 63 matcher hos San Jose Sharks med en lön på endast 700,000 dollar. En spelare som är låg risk, med potential för hög utdelning för det lag som är villiga att krypa upp något i lönekuvertet.

Christian Folin, 27
Stod för karriärsbästa 13 poäng (tre mål, tio assist) på 65 matcher med Los Angeles Kings och såg stundtals riktigt bekväm ut med att logga kvalitetsminuter mot tufft motstånd. Bör kunna hitta ett hem i NHL.

Luca Sbisa, 28
En back från Schweiz född 1990 som hade genererat enormt intresse som free agent hade varit Roman Josi. Luca Sbisa lär inte vara riktigt lika hett stoff, men var likväl med och tog Vegas Golden Knights till Stanley Cup-final. Hans olyckliga tabbar i den avgörande finalen har förhoppningsvis ingen påverkan på framtida kontrakt.

MÅLVAKTER

Kari Lehtonen, 34
Den finske målvaktsveteranen börjar bli till åren men ett par säsonger till har han nog i sig. Stod för fina 91,2 i räddningsprocent på 37 matcher den gångna säsongen.

Robin Lehner, 26
Kontroversielle Lehner, med attityd som en rockstjärna och spelstil som Dominik Hasek, är den i särklass hetaste målvakten som finns kvar på marknaden. Flera lag letar fortfarande efter kvalitet på målvaktspositionen så det lär sannolikt inte dröja länge innan Lehner har ett nytt hem.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL