Eric NorinFoto: Kenta Jönsson, Bildbyrån

Brynäs har lagt i en högre växel i juli månad när det kommer till värvningar. Först kom Danny Kristo, sedan hämtades Robert Kousal. Idag presenterar klubben sitt tredje nyförvärv på tre dagar: backen Eric Norin.
– Det känns som en dröm, säger Norin till klubbens hemsida.

Brynäs verkar spara det bästa till sist när det gäller tempot på värvningar för lagbygget 18/19. Senast in är Eric Norin – en skridskoskicklig back som levererat mellan 15 och 20 poäng de senaste tre säsongerna i HockeyAllsvenskan.
– En spelande högerfattad back vars utveckling ska bli mycket intressant att följa hos oss. Vi väljer att ta in honom nu i läget när Adam Boqvist försvinner från truppen, säger sportchef Stefan Bengtzén till hemsidan.

”SER FRAM EMOT ATT FLYTTA TILL GÄVLE”

Den 26-årige backen, som tidigare gjort totalt elva matcher i SHL med två assistpoäng som resultat, ser fram emot att ansluta till Brynäs:
– Jag blev väldigt glad när min agent ringde och berättade att det fanns intresse från Brynäs IF. Det ska bli fantastiskt kul att komma och spela för en klubb av det slaget.

När Norin sedan ombeds beskriva sin egen spelstil är han inte sen att lyfta fram det offensiva spelet:
– Jag är en offensiv back, som trivs i närkamper och jag har ett bra skott. Jag ser fram mot att flytta till Gävle, säger nyförvärvet.

Kontraktet mellan parterna sträcker sig över två säsonger. Norin stod det gånga året för 16 poäng (fyra mål, tolv assist) på 36 matcher för AIK i HockeyAllsvenskan.

Erbjudandet från SHL:s nya huvudsponsor: Få 200 kr i riskfritt spel när du spelar för 500 kr på hockey - varje vecka!