Erik Karlsson på väg till Dallas?
Ottawa

UPPGIFTER: Nytt NHL-lag i täten för att byta till sig Erik Karlsson

ANNONS

Turerna har varit många, alternativen och förslagen har duggat tätt. Allt från en kontraktsförlängning med Ottawa Senators till en bytesaffär med Stanley Cup-finalisten Vegas Golden Knights har nämnts som tänkbara resultat. Nu uppger The Athletic att en ny aktör gett sig in i kampen om Erik Karlssons tjänster – Dallas Stars. 

Stars har inte bara gett sig in i kampen – laget är numera den starkaste kandidaten till att knyta till sig Erik Karlsson, det uppger The Athletic. Bland de NHL-lag som tagit chansen och börjat förhandla med Karlsson om kontraktsförlängningar – Senators general manager Pierre Dorion gav nyligen tillåtelse till detta – uppges Dallas ha presenterat det hittills bästa budet.

Senators presenterade själva tidigare i veckan ett kontraktsförslag till Karlsson. Ett kontrakt som Kathryn Tappen från NBC Sports fastställde till åtta år, tio miljoner dollar per säsong:

SÖKER KONTRAKT JÄMFÖRBART MED DREW DOUGHTY

Tio miljoner dollar per säsong kan låta som mycket pengar. Rättare sagt; det är mycket pengar. Men NHL-marknaden är numera den att ligans mest åtråvärda backar är värda mer än så. Det såg Drew Doughty till att fastställa när han nyligen skrev på en kontraktsförlängning med Los Angeles Kings över åtta år, med elva (!) miljoner dollar som genomsnittlig årslön. Erik Karlsson uppges vara på jakt efter ett liknande kontraktsförslag, något som Dallas Stars nu alltså kan ha framfört.

Innan någon kontraktsförlängning kan skrivas på måste dock parterna komma överens om en bytesaffär. Och det kan bli dyrt för Stars.

LÄR KOSTA MIRO HEISKANEN – TILL ATT BÖRJA MED

Dallas Stars stora framtidsnamn på backen Miro Heiskanen – vald som tredje spelare totalt i 2017 års draft – kommer vara en odiskutabel prioritet för Dorion om han väl bestämmer sig för att skicka Karlsson västerut. Heiskanen lär dessutom bara vara början på Senators önskelista. Frågan är dock om det inte är värt för Stars att skiljas från sitt finländska superlöfte. Det är värt att dra sig till minnes att talang är just det – talang. Medan Heiskanens potential må vara hög, är Karlssons skicklighetsnivå mot NHL-motstånd bevisad. Det lär väga tungt i general manager Jim Nills sinne när han fortsätter förhandla med Karlsson och Dorion.

SKULLE ÅTERFÖRENAS MED METHOT – OCH BLI LAGKAMRAT MED KLINGBERG

Skulle Karlsson väl hamna i Dallas Stars är möjligheterna kittlande. Först och främst skulle han ges möjligheten att återförenas med sin gamla backpartner från ett par säsonger sedan i Ottawa; Marc Methot. Dessutom skulle en eventuell powerplayformation kunna involvera såväl Karlsson som landsmannen John Klingberg, en back som även han är känd för sin fantastiska skicklighet i offensiven.

Vilken Erik Karlssons nästa destination blir vet vi ännu inte. Innan karusellen är slut lär fler lag ha blandat sig in i leken. Men ska man tro The Athletics uppgifter är det just nu Dallas Stars som ligger bäst till i dragkampen om Sveriges största backstjärna i NHL.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch