• Publicerat 4 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jacob Cederholm.Foto: Bildbyrån/K-G Z Fougstedt

HV71:s backtalang Jacob Cederholm flyttar till Winnipeg. I går blev han klar för spel i Jets farmarlag i AHL, Manitoba Moose.

2016 draftades Jacob Cederholm av Winnipeg Jets i fjärde rundan. När han nu väljer att lämna Sverige och HV71 är det inte för Jets, utan för farmarlaget Manitoba Moose. Under tisdagen skrev han ett AHL-kontrakt med den Winnipeg-baserade klubben.

20-åringen kommer från en splittrad säsong där han hann representera fem olika lag plus Juniorkronorna i samband med en internationell U20-turnering. Utöver spel med HV71 i SHL och klubbens J20-lag gjorde han 17 allsvenska matcher för IK Oskarshamn och ytterligare två för Västervik. Han avslutade sedan säsongen med att spela en AHL-match för just Manitoba Moose i april.

Cederholm är fostrad i Jonstorps IF, men flyttade till HV71 som 16-åring 2014. Han SHL-debuterade redan under sin första säsong i klubben och kom totalt att vara ombytt i 27 matcher i högsta serien. På sin meritlista har han ett silver från U18-VM 2016 samt ett JSM-guld med HV från den gångna säsongen.

Erbjudandet från SHL:s nya huvudsponsor: Få 200 kr i riskfritt spel när du spelar för 500 kr på hockey - varje vecka!