Foto: Kajsa Kalméus

Det har sedan tidigare stått klart att Adam Boqvist lämnar Brynäs. Nu bekräftas det att han är sajnad av London Knights.

Patrick Kane, John Tavares, Rick Nash och Mitchell Marner är bara ett par av de storstjärnor som gått via London Knights i OHL innan deras stjärnstatus blev erkänd också på NHL-nivå. Nu kan Adam Boqvist bli näste storstjärna att ta den vägen.

Det svenska superlöftet, som valdes som nummer åtta av Chicago i sommarens NHL-draft, är nämligen klar för klubben till nästa säsong. Det bekräftar de på sin hemsida.
– Vi är väldigt nöjda över att Adam har gett oss det här förtroendet. Han kommer vara en väldigt dynamisk och elektrisk spelare i den här ligan, säger general manager Rob Simpson.

STORKLUBB

Adam Boqvist valdes som nummer 109 i CHL-draften förra året.
– När vi draftade Adam förra året var vi väldigt optimistiska över att han en dag skulle komma till London. Vi vill uppmärksamma Stan Bowman och Chicago Blackhawks för att de gått med på att skicka honom hit för att han ska fortsätta utvecklas mot en framgångsrik NHL-karriär.

London Knights är en av de stora klubbarna i den kanadensiska juniorhockeyn och har vunnit OHL-mästerskapen tre gånger under 2010-talet: 2012, 2013 och 2016. 2016 vann de också Memorial Cup, juniorishockeyns motsvarighet till Stanley Cup.

Se hela NHL inklusive Stanley Cup på Viaplay för bara 399 kronor per månad