Mats Frøshaug Foto: Bildbyrån

Ingen gjorde fler spelare för Tingsryd den gångna säsongen. Trots det lämnar Mats Frøshaug klubben – och flyttar hem till Norge.

Igår spikade Tingsryd truppen i och med sina värvningar av backen Rasmus Bengtsson och centern Joachim Nermark. Därmed lämnar skyttekungen Mats Frøshaug klubben efter en säsong.

Den norske snajpern sköt 13 mål för Västervik säsongen 15/16 och 15 för TAIF den senaste säsongen. Med det vann han den interna skytteligan tillsammans med Mathieu Tousignant, som också lämnar. Han spelar nästa säsong i den tyska andraligan.

HADE TÄNKT FORTSATTA UTOMLANDS

Frøshaug, däremot, spelar i en högstaliga nästa säsong. Han flyttar hem till Norge och spelar nästa säsong med Frisk Asker. Han har skrivit på ett treårskontrakt med förra säsongens semifinallag.
– Jag hade egentligen tänkt fortsatte utomlands, och hade möjligheter till det. Men så kom Frisk med ett totalpaket som frestade väldigt mycket. Jag är inte 20 år längre, så det är jättebra att kunna tänka på framtiden också, säger han till klubbens hemsida.

Frøshaug är i Norge mest känd för sina sex år i Lørenskog. Som allra bäst var han säsongen 11/12 då han gjorde 53 poäng på 43 matcher för klubben.