Nicklas Bäckström, André Burakovsky och Christian Djoos.Foto: Bildbyrån

Tre svenskar var med och vann Stanley Cup. Nu är det klart när pokalen kommer till Sverige.

Stanley Cup-pokalen ger sig ut på en mäktig Skandinavien-turné i början av augusti. Först ut är Lars Eller, som för en månad sedan blev förste dansk att vinna Stanley Cup. Pokalen kommer till Danmark den åttonde augusti.

Dagen därpå kommer den till Malmö, som MrMadhawk tidigare rapporterat. Då är det André Burakovskys dag. Den nionde augusti kommer alltså pokalen till Sverige igen. Därefter ger den sig ut på en mini-turné i Gävle med omnejd.

Först ut är rookiebacken Christian Djoos, som tar pokalen till Gävle den elfte augusti. Då kommer han hyllas av fansen i hemstaden. Sen får Valbosonen Nicklas Bäckström ha hand om pokalen. Det är den tolfte augusti. Då besöker han NickBack Arena, arenan som är döpt efter honom själv, i Valbo. Där kommer Valbo HC hylla superstjärnan och klubbens ungdomsspelare får dessutom chansen att fotas med ”Bäckis” och idrottsvärldens mäktigaste pokal.

 

Se hela NHL inklusive Stanley Cup på Viaplay för bara 399 kronor per månad