Rasmus Dahlin.Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports

Sommarens mest väntade besked är här. Rasmus Dahlin har sajnat sitt första NHL-kontrakt.

Det har gått några veckor sedan han som andre svensk i historien draftades som nummer ett. Men nu har Rasmus Dahlin till sist skrivit på sitt första kontrakt med Buffalo Sabres. Han får, förstås, ett treårigt rookieavtal med klubben. Det bekräftar Sabres på sin hemsida.

Några detaljer om kontraktet har inte släppts, men vi kan nog kallt utgå ifrån att han får ett maxkontrakt för rookies. Vill man slå på stora trumman går det att påstå att en ny era nu är inledd i Buffalo Sabres.

Dahlin är det andra svenska förstavalet från året draft att skriva NHL-kontrakt. Åttondevalet, Chicagos förstaval Adam Boqvist, gjorde samma sak med Blackhawks förra veckan.